Contact Form

Name

Email *

Message *

Cari Blog Ini

Wegenbouw In Arnhem Nog Duurzamer Elektrisch Waar Het Kan

Wegenbouw in Arnhem Nóg Duurzamer, Elektrisch Waar Het Kan

Elektrische machines en duurzame technieken maken Arnhemse wegenbouw nóg groener

Elektrisch en emissievrij

De wegenbouw in Arnhem wordt duurzamer dan ooit. De gemeente Arnhem en haar partners zetten in op elektrisch materieel en duurzame technieken om de werkzaamheden aan wegen en straten zo milieuvriendelijk mogelijk uit te voeren.

Om de uitstoot van schadelijke stoffen te verminderen, worden er steeds meer elektrische machines ingezet. Zo zijn er inmiddels al meerdere elektrische shovels, graafmachines en walsen in gebruik. Deze machines produceren geen uitlaatgassen en zijn daardoor veel schoner voor het milieu.

Naast elektrisch materieel wordt er ook geëxperimenteerd met andere duurzame technieken. Zo wordt er onderzocht hoe restwarmte van asfaltcentrales kan worden gebruikt om woningen te verwarmen. Ook wordt er gekeken naar de mogelijkheden van zonne-energie en windenergie om de wegenbouw te verduurzamen.

De gemeente Arnhem is trots op de vorderingen die worden gemaakt op het gebied van duurzame wegenbouw. Wethouder Gerrie Elfrink: "We willen Arnhem een duurzame stad maken en daar hoort ook een duurzame wegenbouw bij. We zijn blij dat we samen met onze partners stappen kunnen zetten om de wegenbouw in Arnhem te verduurzamen."

Voordelen van duurzame wegenbouw

De voordelen van duurzame wegenbouw zijn talrijk. Zo is het goed voor het milieu, omdat er minder schadelijke stoffen worden uitgestoten. Ook is het goed voor de gezondheid van de mensen die in de buurt van wegenbouwprojecten wonen of werken. Daarnaast is duurzame wegenbouw ook goed voor de economie. Door gebruik te maken van elektrische machines en duurzame technieken, kunnen kosten worden bespaard. Ook kan duurzame wegenbouw nieuwe banen opleveren.

Toekomst van duurzame wegenbouw

De toekomst van duurzame wegenbouw ziet er rooskleurig uit. Er worden steeds meer elektrische machines en duurzame technieken ontwikkeld, waardoor de wegenbouw steeds groener wordt. De gemeente Arnhem is ervan overtuigd dat duurzame wegenbouw de toekomst is. Wethouder Gerrie Elfrink: "We willen Arnhem een voorbeeldstad maken op het gebied van duurzaamheid. Duurzame wegenbouw is daar een belangrijk onderdeel van."


Comments